neděle 10. června 2012

Zpěvavé léto : 1. Divergence


Hodnocení - 5/5
Divergence - Veronica Roth

Divergence. Myslím si , že toto slovo vystihuje knihu dokonale. Osobně se mi kniha líbila moc. Začátky sice byly takové rozporuplné, ale pak jsem se do děje vyloženě začetla a už to jelo. Na příběhu je nejlepší, že prostě nešlo předvídat, co se stane dál. Rozhodně tu nechyběla akce, napětí, překvapení a při čtení se člověk prostě nenudil. Co se týče hlavní hrdinky, tu jsem obdivovala a někdy mě svým chováním a reakcí i docela překvapila - většinou v dobrém =). A Čtyřka... toho si prostě nejde neoblíbit =). 

Mnoho lidí srovnává Divergenci s Hunger Games - samozřejmě obě to jsou dystopie a svým způsobem i podobné. Když bych měla říci, který z příběhů se mi líbí více, upřímně nevím, zda bych to řekla na jistotu. Hunger Games je prostě ... Hunger Games. Napětím, akcí a nebezpečím spletený příběh. A Divergence mi přijde taková lehčí, i když toto slovo asi není to nejvhodnější. Lidí v ní mají ale pořád na výběr, kam chtějí patřit, i když s tím je potom spojeno zase plno jiných věcí a problémů. Takže závěr zní - nejlepší je knihy neporovnávat :DD.




2 komentáře:

  1. juj škoda, že mi táto pesnička beží ruka v rukáve s Twilight-ovským filmom 8DDD
    ale inak klip by k filmu aj sedel 8)

    http://readandwatchlikeme.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Nelze si vybrat mezi těmito dvěma knihami :) Jistá podobnost tam vždycky je, ale každá kniha je brilantní svým vlastním způsobem :) Skvělá písnička :)

    OdpovědětVymazat