neděle 17. listopadu 2013

RC Recenze: Rozděleni časem - Bouře


Kniha: Rozděleni časem - Bouře  
Série: Rozděleni časem
Autor: Julie Crossová
Počet stran: 312
Vazba: Paperback
Vydáno: 2013/10
Nakladatelství: FRAGMENT


Přítomnost, rok 2009.
Devatenáctiletý Jackson je normální student... tedy téměř normální. Dokáže totiž cestovat časem. Nic nemůže změnit, jen znovu prožít to, co se už stalo. Po útoku dvou neznámých mužů se Jackson ocitne o dva roky zpět.


Minulost, rok 2007.
Jackson se nemůže vrátit zpátky do přítomnosti. Jaké tajemství ho obklopuje? Proč ho pronásledují neznámí útočníci?
Stojí tváří v tvář "nepřátelům času" a musí se rozhodnout, co všechno je ochoten obětovat pro záchranu svých blízkých a možná i celého světa...


*******

Takže je to pravda. Dokážu cestovat v čase. Ale není to takové terno, jak by se mohlo zdát. 

Obálka, aneb co je hned po příběhu na knize to nejdůležitější   
Upřímně nevím, nevím. Knížka nemá vyloženě špatnou obálku, ale mě si bohužel moc nezískala. Originální cover se mi zdá lepší :).


První pohled, aneb mé očekávání  
Už před nějakou dobou mě knížka dost zaujala, příběhy o cestování v čase se mi líbí, takže jsem byla moc ráda, když jsem se dozvěděla, že knížka vyjde i u nás. Na čtení jsem se těšila. 

Knižní trailer


Vzhůru k příběhu, aneb mé pocity z něj 
Člověk by řekl, že cestování v čase je opravdu zajímavá nadpřirozená schopnost a mnohdy i docela užitečná. Jenže jak už to bývá, není to vždycky taková výhra, jak by se mohlo zdát. Vždycky to přináší nějakou oběť. Své o tom ví i devatenáctiletý Jackson, který umí cestovat v čase, jenže je tu spoustu háčků.Život Jacksona byl už tak dost zajímavý, jenže potom se stalo něco, co jeho život doslova převrátilo vzhůru nohama. 

Už bylo napsáno spoustu příběhů o cestování v čase, ale každý příběh má samozřejmě svá odlišná, za to pěkně přesně daná pravidla. Ani tento příběh není výjimkou. Hlavní hrdina Jackson sice může cestovat v čase, ale nedokáže v minulosti nic změnit, čili jeho návštěvy v minulosti nijak nepoznamenají přítomnost. Pak je tu další smržť různých pravidel a tak dále, až se může stát, že se do toho samotný člověk pěkně zamotá. No řekněte, časové smyčky a různé linie? Občas jsem byla docela zmatená :).

K samotnému hodnocení knížky - příběh se mi hodně moc líbil, je svým způsobem originální a dobře promyšlený. Je napsán velice dobrým způsobem, například se mi líbily deníkové zápisy, díky kterým je příběh hned zajímavější. Líbilo se mi, že se nelze od knížky jen tak odtrhnout, pořád se tam něco dělo a příběh jen tak nestál. Když bych řekla, že knížka nebyla napínavá, na 100% bych lhala.

Shrnutí
Pokud je cestování v čase vaším šálkem čaje, rozhodně neváhejte a knihu si přečtěte. Myslím, že se vám bude líbit, stejně jako mně. Příběh si vás prostě dokáže získat a než se nadějete, strhne vás sebou do toho celého dění a jen tak nepustí. Ano! Tato kniha se rozhodně zařadila do mého pomyslného seznamu opravdu dobrých knih, které jsem kdy četla! :)


Tímto bych chtěla moc poděkovat nakladatelství FRAGMENT
za poskytnutí recenzního výtisku.
 
* zdroj anotace a obálky - fragment.cz
* zdroj doplňujících obrázků - google.cz

 

3 komentáře:

  1. Těším se až si knížku přečtu a doufám, že mě nezklame :)

    OdpovědětVymazat
  2. všade kam prídem sa na mňa rútia recenzie na túto knihu :D už sa na ňu teším :)

    OdpovědětVymazat