úterý 31. prosince 2013

Měsíční chvástačka: Prosinec 2013



 ...aneb co jsem dostala od Ježíška pod stromeček :))





Když jsem letos psala dopis Ježíškovi, samozřejmě jsme si také napsala o nějakou tu knížku :). Pod stromečkem jsem nakonec našla dvě knihy, ze kterých mám velkou radost, protože to jsou zrovna ty, které jsem si přála ze všech nejvíce :)). A tady jsou..





Nejprve jsem rozbalila tuto krásku - Mé sladké šestnácté století od Rachel Harrisové. Na tuto knížku jsem strašně zvědavá už od té doby, co jsem zjistila, že má u nás vyjít. Příběhy o cestování v čase mám moc moc ráda, takže jsem zvědavá, jaká knížka bude. A řekněte, není ta obálka opravdu povedená?! :)) 


Pokud nevíte, o čem knížka je, tady je anotace :
Cat Crawfordová má za pár dní oslavit své sladké šestnácté narozeniny. Ovšem to poslední, co si Cat přeje, je extravagantní narozeninová party organizovaná její temperamentní nevlastní matkou. Alespoň malou útěchou jí je plánovaný rodinný výlet do magické Florencie. A když ji při prohlídce tohoto úžasného města zavede zvědavost do cikánského stanu, ocitne se přímo… v renesanční Florencii.
Na tomto výletu do šestnáctého století, vyzbrojena pouze batohem plným věcí z budoucnosti, se Cat setká se svými předky. A nejen s nimi, vždyť v této době je Florencie plná známých umělců, kteří právě tvoří svá vrcholná díla. A samozřejmě není nouze ani o pohledné renesanční ctitele… Avšak podaří se Cat najít cestu zpět do moderní doby, nebo se její italské dobrodružství promění v italské navždy?


 
A potom jsem pod stromečkem objevila knížku Den co den od spisovatele Davida Levithana, kterou jsem si chtěla přečíst od té doby, co vyšla. Anotace knížky zní opravdu, ale opravdu dobře, takže se děsně těším, až se do knížky konečně pustím ;). 

 Pokud o knížce nic nevíte, můžete si přečíst anotaci: 
Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den.




A obě knížky dohromady :)

A co vy? Jaké knížky jste pod stromečkem našli vy? :))

9 komentářů:

  1. Tak ať se ti obě líbí :)

    Den co den jsem pod stromkem našla také :) Pak taky Už je tady zas, Volání netvora, Atlas mraků, V šedých tónech a Pod skleněným zvonem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :). Doufám, že Den co den se bude líbit i tobě ;). Ostatní knížky ti závidím :))

      Vymazat
  2. Den ci den si chci taky přečíst. Já našla sérii Noční lovci a dva díly Školy noci, tedy našla, já si je koupila. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, Den co den zkrátka vypadá dost zajímavě :). Člověk si musí někdy sám sobě udělat radost :)).

      Vymazat
  3. Den co den som čítala a moc ma nebavilo :D Také o ničom a to isté dookola :) A na Storočie sa chystám, na to som moc zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsi mi neměla raději ani říkat :( =D. Musím si knížku prostě co nejdříve přečíst a udělat si na ni názor sama :).

      Vymazat
  4. Já četla šestnácté století a je to srašně vtipné:D

    OdpovědětVymazat
  5. Ach, Den co den bych si moc ráda přečetla! :-)

    OdpovědětVymazat