pátek 3. ledna 2014

Recenze: Tygrova stezka


KnihaTygrova stezka  
Série: Tygří sága
Autor: Colleen Houck
Počet stran: 480
Vazba: Hardback
Vydáno: 2012/10
Nakladatelství: CooBoo


Víra. Důvěra. Touha. 
Jak daleko byste zašli, abyste zachránili svou jedinou lásku? 

Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého prince.Nové nebezpečí teď Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružstvím s Renovým bratrem, záporákem Kishanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého skutečného osudu. A Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.Tygrova stezka je strhující pokračování tygří ságy, v níž se trojice hlavních hrdinů dostane zase o krůček blíž k prolomení prastaré kletby, která je svazuje. 


********

Zabořila jsem se do koženého sedadla a cítila, jak mi srdce padá stále hloub a hloub, zatímco se soukromé letadlo odlepilo od země a stoupalo do nebes, pryč z Indie. 

Obálka, aneb co je hned po příběhu na knize to nejdůležitější    
Rozhodně je povedená, ale nemůžu si pomoct - první díl má lepší obálku! :) A nemá to nic do činění s tím, že mám přece jen raději Rena ;)

Knižní trailer


Vzhůru k příběhu, aneb mé pocity z něj  
Prvního, čeho si člověk všimne na knihách této série, jsou rozhodně ty krásné a jedinečné obálky. Na prvním dílu byl Ren, bílý tygr s modrýma očima, na druhém díle je Kišan, černý tygr se žlutýma očima. Samozřejmě, jak jsme se už v prvním díle dostatečně dozvěděli, nejsou jen tak ledajací tygři. Jsou to totiž dva princové - bratři, kteří byli zakleti. A nebýt dívky jménem Kelsey, byli by tygry navěky...

Všem bylo jasné, že se Kelsey s Renem do sebe zamilovali, jenže to by to nebyl správný příběh bez nějaké té zápletky - Kelsey se totiž rozhodla opustit Indii a tím svým způsobem dát i kopačky Renovi. Vrací se domů, po příjezdu ji čeká nejedno překvapení od štědrých přátel z Indie. Co že to všechno dostala? Jen si počkejte na knihu...

Tygrova stezka je možná ještě o něco víc dobrodružnější. Kelsey je klíč k rozbití kletby uvalené na prince, což už moc dobře víme. V prvním díle se pokoušela společně s Renem splnit první úkol. Ve druhém díle to bude ale trochu jinak. Ne, že by Kelsey ztratila odvahu, to vůbec, spíš se bohužel změní její společník. Na pozici hlavní postavy se totiž dost rázně přesune Kišan. Společně musí překonat všemožná nebezpečí a nejednou na ně čeká ne zrovna moc dvakrát lehká zkouška. Musí dokázat svoji odvahu, ale i úmysly.  

A co nějaká ta kritika? :) 
Když vezmete do rukou Tygrovu stezku a pustíte se do čtení, nic vás nepřekvapí, je to jako byste vůbec předchozí díl neuzavřeli, což se mně osobně na knížkách moc líbí. 

Knížka byla opět napsána velice čtivě a poutavě. Příběh byl napínavý, místy i docela akční, ale bohužel pro mě i místy dost zdlouhavý. Upřímně? Místy jsem se začínala až bát, že to snad nikdy neskončí.

Asi nejpřekvapivější na této knize byl pro mě definitině ten konec! Řeknu vám, i když jsem při čtení myslela, že autorce při nejbližší příležitosti něco udělám, s menším odstupem času zjišťuji a uznávám, že to bylo sakra dobrý zakončení. Až bych řekla, že nebýt toho, nehrnula bych se zas až tolik do čtení pokračování. 


 Co se hlavních postav týče...
Kelsey - nevadí mi. Někdy jsem sice nad jejím chováním kroutila hlavou, ale ještě to nebylo tak hrozné. Ve většině případů mi jí bylo spíš líto.

Ren - osobně mám Rena hodně ráda, bohužel si ho ale v tomto díle užijeme o něco méně než v tom předchozím, ale i tak nám v celém tom příběhu udělá pěkný maglajs =D

Kišan - já vám nevím, ale pořád jsem čekala, že to bude takový ten namyšlený "záporák", který má rozdvojenou osobu a tak podobně, ale upřímně? Kišan mě dost překvapil. Až mám strach, abych si ho ve třetím díle nezamilovala jako Rena =D. 
 

Shrnutí
Pokud se vám první díl líbil, myslím, že je zbytečné říkat, ať se do Tygrovy stezky určitě pustíte! Tento díl je ještě víc dobrodružnější a napínavější, než ten předchozí, hlavně v samotném závěru - ano, hlavně ten dá člověku opravdu hodně zabrat. Já byla úplně emocionálně vysosaná =D. Jsem strašně zvědavá, jak se to ještě zvrtne ;).




 * zdroj obálky knihy a anotace - cooboo.cz
* zdroj doplňujících obárzků - google.cz
 

5 komentářů:

  1. Četla jsem zatím jen první díl a ten se mi líbil, okouzlilo mě hlavně to prostředí, ale myslím, že nápad celkově je hodně zajímavý. Druhý díl na mě čeká v knihovničce a po Tvé skvělé recenzi mám chuť se do něj okamžitě začíst. A taky naprosto zbožňuju ty obálky, jsou nádherné. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :)) Určo se do knížky co nejdříve pusť! ;)

      Vymazat
  2. Moc se těším a doufám, že se do ní co nejdřív pustím :)

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj budou zase ren a kelsí spolu chodit ?

    OdpovědětVymazat