neděle 23. června 2013

Letem světem: Arrow


"Po objevení vraku lodi je miliardářský playboy Oliver Queen prohlášen za mrtvého. Jenže po pěti letech je objeven na jednom z ostrůvků uprostřed Pacifiku. Poté, co se vrátí zpět do rodného Starling City, je přivítán svou matkou Moirou, sestrou Theou a nejlepším kamarádem Tommym. Všichni však cítí, že posledních krušných 5 let ho změnilo. Oliver ovšem zná pravdu o tom, kým se opravdu stal, skrývá se a snaží se odčinit prohřešky svého mládí..."


Tento popis a mnohem víc se vám ukáže, pokud si do vyhledávače zadáte pojem Arrow. Stejně tak jsem to uděla já a následně mrkla na první díl, který odstartoval mé takové menší arrowovské šílenství. Co si budeme povídat, tajemný muž v zelené kápi s úžasným lukem přes rameno a nevypotřebovatelnou zásobou šípů? To zní víc než jen lákavě. 


Seriál Arrow byl natočen v USA v roce 2012. Řadí se mezi akční, dobrodružný, krimi a drama. S většinou těchto označení souhlasím, hlavně tedy té akce je tam hodně. Označení napínavý si seriál určitě taky zaslouží.

Moje hodnocení seriálu? Líbil se mi. Upřímně překonal mé očekávání. Vždy jsem se netrpělivě těšila na další díl, na další akce "Kapuce", na další vtipné anebo naopak až smrtelně napínavé okamžiky

Oliver strávil nedobrovolně 5 let na ostrově daleko od civilizace. První díl začíná jeho záchranou. Tajemství ostrova nám ale skryta nezůstanou, alespoň některá z nich. Příběh ze součastnosti se totiž prolíná s příběhem z ostrova. Například se dozvíme, že Oliver na ostrově alespoň ze začátku nebyl rozhodně sám. Do budoucna doufám, že uvidíme, jak se naučil tak skvěle bojovat...
   
 "My name is Oliver Queen. For five years I was stranded on an island with only one goal. Survive. Now I will fulfill my father's dying wish. To use the list of names he left me and bring down those who are poisoning my city. To do this, I must become someone else. I must become... something else."—Oliver Queen

Co se týče postav?
Oliver Queen, aneb strážný anděl Starling City, kterému se snaží vrátit předešlou slávu.

Oliver Queen je pro ně tak trochu takové magické a zároveň nesmrtelné jméno :). Oliver je ta nejhlavnější postava tohoto seriálu, o něm vlastně ten seriál v podstatě celý je. Ztroskotal na moři, pět let strávil na "opuštěném" ostrově, byl zachráněn rybářskou lodí a vrátil se zpět domů. Těch pět let ho ale změnilo. Nejen povahově, ale také fyzicky. Co si budeme nalhávat, před pěti lety to byl rozmazlený zbohatlík, teď je z něho muž se smyslem pro spravedlost a ještě to umí na výbornou s lukem. Olivera nebo-li Strážce ( "Kapuci")si prostě nezle nezamilovat.


John Diggle, aneb bývalý americký voják, jehož aktuální povolání je bodyguard.

Scény Diggla s Oliverem a to hlavně na začátku série byly prostě nejlepší. Diggle patří také mezi hlavnější postavy. S Oliverem se řítí s jednoho nebezpečného dobrodružství do druhého, zkrátka super parťáci! Skvěle se doplňujou.


Laurel Lance, aneb dcera detektiva Quentina Lanceho, jejíž sestra Sarah zahynula na lodi při plavbě v Pacifiku.

Poté co se Oliver vrátí z ostrava, Laurel ho nenávidí - a má k tomu vlastně i dost dobrý důvod. Postupně ale zjišťuje, že se Ollie změnil a postupně si k sobě opět nachází cestu. Mimochodem Laurel a Oliver podle mě prostě patří k sobě, tvoří zkrátka moc pěkný pár.



A co se týče dalších postav? Je tu například Felicity, která se dokonale vyzná v počítačích. Nabourávat se do nejrůznějších systémů, programů a hledat nejdetailnější věci o jednotlivých lidech je pro ní hračka. Kromě toho je ale také velice chytrá a inteligentní. Dost jsem si ji oblíbila - hlavně ty její poznámky =D.




V seriálu je ale ještě spousta dalších postav, o kterých bych se také ráda zmínila, ale to bychom tu byli velmi dlouho. Už jen jednu věc, těch hodných je v seriálu hodně, ale ti zlí samozřejmě nezůstávají pozadu. V podstatě v každém díle se setkáme s nějakých tím zloduchem ze seznamu...

"You have feiled this city..."

Teďka něco k hlavní postavě a k tomu, kdo ji vlastně stvárňuje - Oliver Queen alias Stephen Amell.

Stephen Amell se narodil v roce 1981(32. let). Je to kanadský herec. 
Je známý díky rolím v televizních seriálech jako jsou Rent-a-Goalie a Tajemství prstenu, ve kterém hrál po boku Shirley MacLaine a Mishi Barton. Připojil se také k hereckému týmu seriálu Upíří deníky, v jehož 2. sezóně ztvárnil roli vlkodlaka 'Bradyho' (osobně si ho moc nepamatuju, budu muset na to mrknout znova =D). 
Amell se 25. prosince 2012 oženil s herečkou a královnou krásy známou pod jménem Cassandra Jean.


Seriál má zatím pouze jednu sérii o 23. dílech. Pokračování bychom se měli dočkat na podzim. Osobně se na něj hodně moc těším.

A nakonec pár videí, které mě zaujaly...






A co vy? Znáte tento seriál? Pokud ne, myslíte, že se do něho pustíte? :))

2 komentáře:

  1. byly časy kdy jsem teto seriál sledovala pravidelně :D pak jsem přestala ale když nemám co dělat tak se na to moc ráda kouknu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna jsem shlédla pilot a je to úžasné. Moc děkuju, že si mě k tomu přivedla :)

    OdpovědětVymazat