neděle 22. dubna 2012

Recenze: Čarodějnice z Hex Hall - Rachel Hawkinsová


Série : Čarodějnice z Hex Hall
Kniha : Čarodějnice z Hex Hall
Díl : 1.
Autorka : Rachel Hawkinsová
Počet stran : 240
Vydáno : 2011/11
Nakladatelství : Knižní klub

Sophie Mercerová je čarodějka. Jenže její kouzla většinou skončí katastrofou a její poslední šancí je Hex Hall, elitní nápravné zařízení pro adolescenty Prodigia, tedy pro čarodějky, kouzelníky a řádku dalších bytostí. Sophie se už během prvního dne podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, zakouká se do přitažlivého kouzelníka a dostane novou spolubydlící, jedinou upírku na škole. Vedle (ne)obyčejných školních starostí bude Sophie muset čelit i zlovolné síle, která začala útočit na studenty Hecate Hall…


Můj názor:
Prvně mě upoutala obálka a hned poté samotná anotace, ale také mě přesvědčily mnohé recenze na ni. Ano, takhle by se dalo shrnout to, jak jsem se k této fantasy knize vůbec dostala. Jen tak mimochodem, můžete mi věřit, že obálka vypadá ve skutečnosti ještě lépe:D.

Příběh nás zavede do světa Sophie Mercerová, která je čarodějka, ale tak nějak své nadání nezvládá. Každé kouzlo se jí zvrtne a nedopadne to nikdy dobře. A tak je rozhodnuto, že musí začít chodit do školy Hecate Hall, kde se učí, jak své nadání zvládnout mezi normálními lidmi a nepoutat na sebe příliš pozornost. Přináší to totiž většinou nepříjemnosti. 

Hecate Hall, nebo-li zkráceně Hex Hall, je elitní nápravné zařízení pro adolescenty Prodigia. Jak ale sama Sophie říká, jde především o Polepšovnu pro příšery. Hex Hall neposkytuje ,,pomoc" jen čarodějkám, ale také dalším druhům nadpřirozených osob. V této škole se můžete také setkat například s vílami, kouzelníky, ale také s lykantropy a neposlední řadě tu můžete potkat také nějaké ty upíry. Jak sami vidíte, složení školy je velice rozvinuté:D.


Co se rodiny Sophie týče, žila do teď pouze s matkou. Ta je ale normální člověk, což znamená, že čarodějnické vlohy získala po otci. S otcem se za svůj život nesetkala ani jednou a zná ho pouze z mailů a z jedné fotky. Na Hecate Hall se o něm ale dozví mnoho nového...

Všechno má dobrou i tu špatnou část. I v tomto světě existuje nebezpečí. Vyloženě pro studenty Hecate Hall to jsou skupiny, které se snaží nadpřirozeno vyhladit z zemského povrchu. Mezi ně patří například Oko. Ale nemusíme chodit zas tak daleko, neboť i na Hex Hall se najdou nějaké ty mrchy, které vám život na Hex Hall rozhodně nezjednoduší. Mezi ně patří například tři temné čarodějky - Elodie, Chaston a Anna, které se od začátku snaží dostat Sophie do svého covenu, neboť tuší, jakou má Sophie moc. U mnohých učitelů ale pomoc také nečekejte. 

Pokud máte rádi vtipné knihy s romantikou a nějakým tím napětím, je tato kniha přesně to pravé pro Vás. Mnohokrát, no, vlastně skoro pořád jsem se musela usmívat nad hláškami Sophie. Ty její komentáře jsou opravdu .... :D.

Příběh rozhodně plyne rychle, což je podle mě k dobru knihy. Vzhledem k tloušťce knihy, ji máte přečtenou co by dup. Má něco kolem 240 stran. Jinak, příběh je napsán v první osobě z pohledu samotné Sophie. 

A moje reakce po přečtení poslední stránky: Kde je sakra další díl! Dobře, nebudu přehánět, ale vemte si to, kniha opravdu končí tak ... zkrátka otevřeně. A taky jak by nemohla:). Další díl vyjde v červenci tohoto roku (naštěstí:), což není zas tak dlouhá doba, ne?:D. Pokračování by mělo vyjít pod názvem Démonův střep.


Zdroj obálky a anotace: bux.cz
Zdroj doplňujících obrázlů: weheartit.com a www.deviantart.com

2 komentáře:

  1. U téhle knihy jsem se pobavila tak, jako už dlouho u žádné jiné. Těším se na druhý díl... ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si Hex Hall strašně užila a Sophie je opravdu úžasná osoba :D:D:D ten vtip a šarm :))Souhlasím s tebou,už aby tu byl druhý díl :)

    OdpovědětVymazat