neděle 6. května 2012

RC Recenze : Krvavá romance - Polibek nesmrtelnosti


Série : Krvavá romance
Kniha : Polibek nesmrtelnosti
Díl : 1.
Autorka : Alice Moon
Počet stran : 248
Vydáno : 2012/04
Nakladatelství : Fragment

Jako by nestačilo, že je Sára osamělá a nemá mnoho přátel, neustále ji navíc pronásledují hororové sny. Když na začátku školního roku nastoupí do Sářiny třídy nový kluk Dustin, její život se převrátí naruby. K tajemnému spolužákovi ji něco nevysvětlitelně přitahuje. Zdá se jí, že je spojuje jakési neznámé, velmi silné pouto. Sářina jediná kamarádka May se jí však snaží Dustina rozmluvit. Co před Sárou skrývá? Kdo je záhadný Dustin a jaké je jeho tajemství?


Můj dojem:

Sára Eastwoodová nemá zrovna lehký život. Před rokem jí zemřel na leukémii otec, ale to nebyl jediný důvod, proč se Laura Eastwoodová se svou dcerou rozhodly přestěhovat z Chicago, velkoměsta protkaného zločiny do Rapids, kde se toho zas tak moc neděje. V jejich okolí v Chicagu totiž došlo za velice zvláštních okolností ke dvěma vraždám. 
 
Hlasatel opakovaně sdělil, že na jejich těle nebyla kromě záhadné rány na krku nalezena žádná zranění.  

Sára začalo v Rapids chodit do školy a našla si i kamarádky. Nikomu se ale moc nechtěla svěřovat s tím, co ji potkalo. Carol s Annou ale patří k dívkám, které jsou na všechno zvědavé a tak byla Sára ráda, když si začala rozumět s May, které, jak se zdálo, byla podobné povahy jako Sára. Rok utekl jako voda a začali prázdniny. Sára se s matkou opět sblížila, neboť si po smrti Sářina otce moc nerozuměly.  


S May jí bylo dobře právě proto, že toho o ní vlastně sama tolik nevěděla. 

A byl tu první den nového školního roku. Sára se necítila moc dobře, ale pořád to bylo lepší, když věděla, že už nebude mezi těmi novými žáky, které bude před celou školou vítat pan ředitel. Jednou jí to stačilo. Také jí napadlo, že by se s May mohly trošku zase více spřátelit a možná, že by se z nich staly i nejlepší kamarádky.  

Sára se automaticky přikrčila, jako by se chtěla schovat pro případ, že by aulou znovu omylem zaznělo:,,Sára Eastwoodová, prosím!" 

Sára se zřejmě zbytečně trápila před prvním dnem, vypadalo to, že přece jen má před sebou pěkný zbrusu nový školní rok - Carol ji pozvala na svůj všude známý večírek, May vypadala, že Sáru moc ráda vidí, do toho všeho dostala k narozkám nové auto...

... setkávají se se Sářinýma očima...
... sahají do nich...
...upírají se do nich... 

A pak to přišlo...Na škole Canyon High se objevil nový kluk, Dustin Redfield. Je tajemný, jeho pohled je temný, nikdo neví, kde žije jeho rodina, nikdo neví, zda má sourozence. Proč se vůbec přestěhoval do Rapids? Jaká je jeho minulost? 

,,...Ale já chci tomu tajemství přijít na kloub a pochopit ho, chci ho poznat.... nepřestanu, dokud nepoznám, kým skutečně je..." 

Jedno je však jasné, Dustin je zahalen rouškou tajemství a zdá se, že nebude tak snadné ji odkrýt. Sáru Dustin ihned upoutal. Něco ji k němu stále táhne, nedává jí spát a nutí ji o něm neustále přemýšlet.

Věděl, co udělal, a byl si i jistý mírou své viny.

Dustin ví, že musí být opatrný. Už mnohokrát ho jeho prokletí dohnalo a lituje toho. To co se stalo... stalo se. Musí si dát větší pozor. Musí si dát pozor na NI, na tu, které mu to všechno způsobila. Zdá se, že ho ONA pronásleduje a on si musí dávat pozor, aby nepodlehl.

Pak se objevila May. Zamkla ji v pokoji, 
zakázala jí stýkat se s Dustinem, 
chovala se jako blázen. 

Ale zdá se, že Dustin není jediný, kdo něco skrývá. Je May upřímná? A proč je na Dustina tak vysazená? Proč se s ním tajně schází a Sáře to zamlčuje? Jaká je její minulost, o které tak nerada mluví? 

O knize...nic není dotažené do konce, čtenáři jsou celou knihu na pochybách...

Příběh je napsán ve třetí osobě, ale střídají se v ní pohledy Sáry a Dustina na svět. Epizody jsou celkem dlouhé a skoro vždy končí tak, že ve vás automatiky vyvolávají spoustu otázek. Dá se říci, že skoro celou knížku se vlastně postupně dozvídáte, co je vůbec Dustin zač, ale až ke konci vám to teprve autorka najisto napíše. Do té doby můžete jen hádat:).  
 
A nakonec... hodnocení 

Upřímně tak docela nevím, co si o knize mám myslet. Ze začátku jsem z ní byla trošku zmatená, ale postupně jsem si celkem zvykla a kniha mi přišla docela v pohodě. Je v ní opět ten známý námět - dívka se zakouká do nového tajemného hrdiny, který ji od sebe neustále odhání, nakonec stejně jeho tajemství odhalí... 

Kniha rozhodně napsaná špatně není, ale pro mě to není vyloženě to nej. Určitě jsem si knihu moc ráda přečetla, už její obálka mě upoutala a jsem zvědavá na pokračování, protože příběh končil opět v tom BODĚ a vám nezbyde než na nevyřčenou odpověď čekat a čekat, ale já si ráda počkám:). 


Tímto bych chtěla moc poděkovat nakladatelství FRAGMENT ta poskytnutí recenzního výtisku.


zdroj obálky a anotace : nakladatelství FRAGMENT
zdroje užitých obrázků: weheartit.com, deviantart.com
 

 

2 komentáře:

  1. O knížce jsou takové smíšené názory.. v podstatě nikdo neví, co si o ní myslet :-D ale super článek ;)

    OdpovědětVymazat