sobota 1. prosince 2012

Recenze : Bitva o Hex Hall


Kniha : Bitva o Hex Hall

Série : Hex Hall
Díl : 3.
Autorka : Rachel Hawkins
Počet stran : 232
Vazba : Hardback
Vydáno : 2012/09
Nakladatelství : Knižní klub

Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?



********
Upozornění: Nedoporučuji číst tuto recenzi, pokud jste doposavad nečetli první dva díly. Tato recenze by vám toho mohla hodně prozradit.

První pohled, aneb mé očekávání   

Co říct! Na Bitvu o Hex Hall jsem se strašně moc těšila, zkrátka tuto sérii Hex Hall zbožňuji. Co dodat? :D

Obálka, aneb co je hned po příběhu na knize to nejdůležitější

Obálku zbožňuji! Hrozně se mi líbí. Možná se budu opakovat, ale opravdu, co dodat? :D

Něco málo o spisovatelce, aneb kdo má tuto knihu vůbec na svědomí

Rachel Hawkinsová vystudovala angličtinu na Auburn University a pracovala jako učitelka, dokud se nestala spisovatelkou na plný úvazek. Je autorkou trilogie Hex Hall (Hex Hall, Demonglass a Spellbound). Rachel žije v Alabamě s manželem a dvěma dětmi.

Vzhůru k příběhu, aneb o čem kniha vůbec je  

Sophie zjistila, že magie občas zkrátka stojí za houby. Po zjištění, že není jen tak ledajaká čarodějka, byla pevně rozhodnutá podstoupit rituál Odebrání. Svoje rozhodnutí pak ale přece jen trochu přehodnotila, pomohl jí k tomu i její otec. Nakonec to však dopadlo úplně jinak. Vlastně spíš Sophie měla strach, že dopadne. Začali se totiž dít nebezpečné věci. Věci, které nešly jen tak zastavit...


Sophie o svou magii přišla, i když vlastně ne tak úplně. Zkrátka neměla ke své síle přístup. Nebyla to ale jediná věc, která tak nějak zmizela. Pryč bohužel byla i její kamarádka Jenna, její otec, Cal a dokonce i Archer. Když začalo Thorne Abbey hořet, Sophie utekla. Za sebou ale nechala všechny ostatní. Předtím než se Cal vydal zachránit ostatní z hořícího Thorne Abbey poradil Sophie, kam se má Itinerisem vydat... 


Cal Sophii řekl, ať se přenese ke své mámě, která se z nějakého nepochopitelného důvodu ocitla u jedné velice nebezpečné skupiny, která lovila a loví členy Prodigia. Měla se dostat k Brannickovým. Jak později Sophie zjistí, její máma měla docela dobré důvody uchýlit se zrovna sem...

Nevím co dodat :). Kniha byla opravdu skvělá. Četla se stejně dobře jako předchozí díly a naneštěstí hrozně rychle. Bohužel to byl i poslední díl celé série a já se hrozně těším, až se zase jednou k celé této sérii vrátím. Ten humor Sophie a vlastně celého příběhu je tak svěží a člověk se prostě musí pořád usmívat, čí přímo hlasitě smát. Však víte, pokud jste četli první dva díly, což předpokládám, že ano! :)


Hex Hall už rozhodně není tím, čím bývala. To zjistí i Sophie, když je spolu s ostatními studenty nedobrovolně přesunuta kouzlem zpátky do školy. Škola je ale doslova zdevastovaná. Hlavní slovo tu už nemá paní Casnoffová, ale její sestra - slečna Lara Casnoffová, která má jasný plán se školou, ale také se studenty...


Příběh byl plný akce, napětí, jak jsem již psala samozřejmě také vtipu. Byly zde ale i smutné chvilky. Jak už je zvykem u závěrečných dílů, i zde došlo k jakému si rozhodnutí, i když ne v tom pravém smyslu. Co se postav týče, Sophie - kapitola sama o sobě. A pak naši dva kouzelníci - Cal a Archer. Myslím, že nemá cenu rozebírat jejich přednosti atd, ale jen zmíním, že jsem tak nějak možná přehodnotila pohled na ně :D. (PS: Jsem team Archer! =D) 



Sophie se i v tak těžkých časech, nebo spíš právě v nich, seznamuje také s mnoha novými lidmi. Také si ale začíná více rozumět s lidmi jako je například Elodie, i když ne že by to zase vypadalo na nějaké velké kamarádíčkování! :) Sophie se také dozvídá plno nových věcí, které ji i zaskočí. Ukáže se její síla, rozhodnost, vytrvalost. A jak je už na začátku narosto jasné, bitva o Hex Hall nebude jen tak ledajaká. A co Sophie? Získá zpátky svoji moc, anebo je už všechno ztraceno?


Shrnutě

Můj pocit z tohoto závěrečného dílu? Naprosto kladný. Pokud váháte, zda se do posledního dílu pustit, déle neváhejte! :) Tento díl za přečtení rozhodně stojí, už jen z toho důvodu, že zkrátka přece musíte vědět, jak to dopadne, ne? :) A věřte, že napnutí budete do poslední kapitoly!



  

3 komentáře:

  1. Hex Hall miluju!je to jedna z nej trilogií kterou znám!

    OdpovědětVymazat
  2. Já si vážně musím přečíst tu Bitvu o Hex Hall! :) je to fakt úžasný! :)

    OdpovědětVymazat