pátek 9. srpna 2013

RC Recenze: Nepřítel mého nepřítele


Kniha: Nepřítel mého nepřítele  
Série: Bavettovi *1
Autorka: Kateřina Petrusová
Počet stran: 360
Vazba: Hardback
Vydáno: 2013/02
Nakladatelství: FRAGMENT


Dluhy se musí platit. To ví i bývalá policistka Joan, která má závazek vůči samotnému králi drogového podsvětí. Ten se nyní hlásí o splacení dluhu a jako pojistku unese Joaninu malou dceru Amy. Zvládne Joan zabít Roberta Bavettu, jednoho z vůdců italské mafie, a dostat svou dceru zpět? Co když existuje ještě jiný způsob, jak Amy zachránit?




*******

Obálka, aneb co je hned po příběhu na knize to nejdůležitější   
Nepřítel má podle mě velice vystihující obálku, já prostě v ní tu mafii úplně vidím =D.  

Nechal mě jít, ale řekl, že si to jednou vybere. A já mu věřila.


První pohled, aneb mé očekávání
Nepřítel mého nepřítele? Už ten název sám o sobě zní dost zajímavě a po přečtení anotace? Bože! To si prostě musím co nejdřív přečíst! ;)

Vzhůru k příběhu, aneb mé pocity z něj
Když jsem zjistila, že úžasná Nebezpečná láska má pokračování, byla to jedna z nejlepších zpráv za poslední dobu. A pak byla knížka doma a já se nemohla dočkat, až se do ní pustím. Podle anotace na Nepřítele to rozhodně nevypadalo, že bych se mohla při čtení nudit, a taky, že jsem se vůbec nenudila, právě naopak. Příběh si mě opět naprosto získal a to hned v první kapitole. A to jsem si myslela, že nic lepšího než Nebezpečná láska už být prostě nemůže. 

Pak kopnutím nohy dveře zabouchla a mně došlo, že vypadá úplně jinak.

Jako hlavní postava se nám představí bývalá policistka Joan, matka malé holčičky Amy. Společně s Robertem se střídají ve vyprávění příběhu, což se mi hrozně líbilo. 
Chování a jednání Roberta v prvním díle nešlo jen tak odhadnout, zkrátka byl takový nevypočitatelný, zkrátka bylo tak trochu horší se v něm vyznat a tím, že jsme v Nepříteli jednotlivé situace viděli i z jeho pohledu, bylo velice přínosné, člověk si ho hned víc oblíbil a i víc pochopil zároveň. 

Přiznám se, že jsem měla i trošku strach, jak se mi kniha bude líbit, přece jen Nebezpečná láska je prostě kniha s velkým K. Je Nepřítel horší nebo lepší než NL? Řekla bych to asi takhle - ANO i NE. Abych to upřesnila - knížka se mi líbila strašně moc. Robert a Jo jako hlavní hrdinové byli skvělí. 
Samozřejmě ani Johny nezůstal pozadu, naprosto válel svými vtípky a průpovídkami, toho chlapa nelze nemít ráda. Celá linie příběhu se mi taky velice zamlouvala, i celkové vyvrcholení společně s koncem. Co mi tak trochu nesedělo je ten krapet drsnější styl rozhovorů. V žádném případě to nijak neovlivnilo ten skvělý příběh, spíš ten můj dojem z něj. Na druhou stranu, drsnější přístup vzhledem k situaci, proč ne? :)

Zásilka od pana Jekylla dorazila neporušená. To máme k Vánocům?

Pokud jste zklamaní, že se zavřením NL jste si také zavřeli dveře k dalším příhodám  Paige a Michaela, nebojte! V Nepříteli se také objeví a snad nevadí, když řeknu, že ne jen na pár okamžiků. Ještě si jich užijeme víc než dost. 

Shrnutí
Pokračování Nebezpečné lásky mě vůbec nezklamalo. Autorka Katka Petrusová také nezklamala,  podařil se jí vytvořit další naproto úžasný příběh, který se mi velice dobře četl. Škoda že už není další Bavetta =D.


Možná že se už opakuji (určitě se už opakuji), ale knížka si rozhodně zaslouží mnohem víc hvězdiček než pět ;).

Tímto bych chtěla moc poděkovat nakladatelství FRAGMENT za poskytnutí recenzního výtisku.

* zdroj anotace a obálky - Fragment.cz
* zdroj doplňujících obrázků - google.cz

2 komentáře: