neděle 23. března 2014

RC Recenze: Zakázaná přitažlivost


Kniha: Zakázaná přitažlivost
Série: Bavettovi
Autor: Kateřina Petrusová
Počet stran:  304
Vazba: Hardback
Vydáno: 2014/03
Nakladatelství: FRAGMENT


Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec. 

Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?




*******


"Nechám vás zažalovat za napadení, omezování osobní svobody, únos a zneužití pravomocí veřejného činitele!"


Obálka aneb co je hned po příběhu na knize to nejdůležitější
Obálka Zakázané přitažlivosti se mi hodně moc líbí. 

Vzhůru k příběhu aneb mé pocity z něj
Katka Petrusová plánuje vydat třetí díl sérii o Bavettových?! Lepší zprávu jsem si nedovedla představit. Nemůžu slovy ani popsat, jak jsem se na knížku těšila! 

Tentokrát se do pozice hlavní role přesune pohledem odstrašující a strach nahánějící Henry, který nemá zrovna obvyklý životopis - povolání: bodyguard, předchozí profese: mafián - což by mohl být menší problém... A pak je tu senátorova dcera Emily, která se tak trochu vymyká představě o dokonalé a poslušné dceři. Je to dívka, která se ničeho jen tak nelekne. Má ráda knížky = mám ráda Emily =D. 

Nebyl by to kompletní příběh bez dobrých známých postav, které moc dobře známe z předchozích dílů. To je také další věc, kterou na celé sérii zbožňuji - opět se setkáváme s Robertem a Jo, s Johnym a Theresou. Dokonce letmo i s Mikem a Page. O zábavu je rozhodně postaráno. A co teprve potom, když se na scéně objeví nějaká hrozba...


Příběh mě opět absolutně nezklamal. Jak by taky mohl? Čtení jsem si náramně užila a skvěle se i u knížky pobavila. Styl, kterým je knížka napsaná je prostě nenahraditelný, čte se rychle - někdy bohužel až moc. Škoda, že není knížka delší ;). Další skvělá věc na knížce je, že je napsaná z pohledu obou hlavních hrdinů, což mám moc ráda. Je hrozně zajímavé, číst jeden příběh ze dvou různých pohledů, je to vždy o to jedinečnější.  

Shrnutí
Co dodat? Snad jen, pokud jste tento díl ještě nečetli, vůbec neváhejte, naběhněte do knihkupectví, knížku si kupte a přečtete. Nemůžu jinak než vám ji doporučit! Já osobně si co nejdříve plánuji znovu přečíst komplet celou sérii :).




Tímto bych chtěla moc poděkovat nakladatelství FRAGMENT za poskytnutí recenzního výtisku.


* zdroj anotace a obálky - fragment.cz
*zdroj obrázku - google.cz
* zdroj citace - Zakázaná přitažlivost

1 komentář:

  1. Úžasná knížka :). Sama si to plánuju někdy zas přečíst ;).

    OdpovědětVymazat