sobota 15. března 2014

Recenze: Pokrevní pouta 3: Indigové kouzlo


KnihaIndigové kouzlo
Série: Pokrevní pouta
Autor: Richelle Mead
Počet stran:  328
Vazba: Paperback
Vydáno: 2013/09
Nakladatelství: Domino



Povinnost je jedna věc. 
A láska druhá. 
Co když ale jdou proti sobě?


Mladá alchymistka Sydney chrání královninu sestru Jill před zabijáky a spolu s ostatními přáteli v utajení studuje na elitní škole v Palm Springs.

Není to ale zdaleka vše, čím se její mysl zaobírá: nedokáže v sobě potlačit city k Adrianovi. Ví sice, že je naprosto nepřípustné, aby jakožto člověk chodila s vampýrem, ale copak si může v něčem takovém poručit?

Zároveň Sydney pátrá po zběhlém alchymistovi Marcusi Finchovi, který zřejmě střeží veliké tajemství indigového kouzla. A možná má i informace o tom, že alchymisté Sydney celý život lhali a jen ji využívali...


*******

"Nebylo to poprvé, kdy mě vytáhli z postele kvůli důležitému úkolu..." 

Obálka aneb co je hned po příběhu na knize to nejdůležitější
Upřímně to zrovna není úplně ta nejpovedenější obálka, kterou jsem kdy viděla, ale není špatná. Něco do sebe určitě má.

Vzhůru k příběhu aneb mé pocity z něj
Nevím jak vy, ale Vampírská akademie a následně i momentálně Pokrevní pouta jsou něco jako moje srdcovka. Což také znamená, že nejen, že se na nově vycházející pokračování strašně těším, ale také nemám žádné obavy z toho, že by se mi nemusely líbit. Zkrátka se strašně moc těším na další dobrodružství a na nějaké obavy už není prostě místo. A je to jen a jen dobře - ani Indigové kouzlo mě nezklamalo...


"Byl až příliš dokonalý, přestože patřil k těm nejnedokonalejším lidem, které znám...“

Na knížce se mi moc líbí, že jste opět ihned vpuštěni přímo do středu veškerého dění. Žádné zbytečné úvody, žádná zbytečná okecávání. Rovnou čelíte veškerému dění v Palm Springs. 

Adrian a Sydney. Jestli jsem na začátku celé série měla strach, jakými hlavními hrdiny zrovna oni dva mohou být , teď už o ně rozhodně žádný strach nemám. Oba jsou opravdu skvělí! Skvěle se doplňují a tvoří opravdu povedenou dvojici do všech dobrodružství a akcí. 

Adrian.. ach, Adrian je prostě.. Adrian. Co víc říci?  Na jeho místě si opravdu neumím představit nikoho jiného, protože je prostě perfektní. Ty jeho hlášky! No jo no, řekněme, že jsem si ho zkrátka tak nějak více oblíbila... =D. 

Sydney jsem měla ráda už od začátku, v tomhle díle se mi ale líbila asi nejvíce! Je na ní hodně vidět, jak se od té doby, co se prvně objevila na scéně, hrozně změnila - jak si pozměnila priority a hlavně pohled na svůj život a na svět Morojů ale hlavně Alchymistů. Jakožto hlavní hrdinku ji mám ráda. 

"Jsi můj plamen ve tmě. Jeden kolem druhého rozháníme stíny." 

Shrnutí
Příběh je opět plný napínavých situací, nepředvídatelných překvapení,  zajímavých zvratů, objevů ale i nových postav, které dokážou hlavním hrdinům pořádně změnit, zkomplikovat a ztížit život. A také je plný Sydney-Adrian scén! Ty vždy stály za to. A samozřejmě i úplný konec celé knížky nezklamal - jako vždy si pro nás, ale hlavně pro hlavní hrdiny Richelle Mead připravila něco, co stojí za to. Zkrátka když už konec knížky, tak ať stojí za to, no ne?! :))


PS: Nutně potřebuji další díl!! I když ta anotace mě trošku děsí.. ;).



4 komentáře:

  1. Ja zas nutne potrebujem tento! Nedávno som dočítala dvojku a skoro ma pri konci porazilo :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jak já se na tento díl těším až si ho konečně přečtu :).

    OdpovědětVymazat