středa 26. března 2014

Waiting on Wednesday (♦20)



 Waiting on Wednesday je středeční meme, pořádané Breaking the Spine. Cílem je vybrat jednu knihu, kterou si chcete přečíst.





Panika 
Lauren Oliverová

Panika začala jako spousta věcí v Carpu, nudném malém městečku uprostřed ničeho – protože bylo léto a nebylo co dělat. O co v téhle hře jde? Je to prosté. Nemít strach.

Heather nejdřív ani nenapadlo, že by se do Paniky pouštěla. Nikdy by si nepomyslela, že je nebojácná a že by chtěla vyčnívat. Ale pak zjistí, že je tu něco a někdo, pro koho stojí za to bojovat, a je statečnější než kdy dřív. V sázce je příliš mnoho, ovšem výhra stojí za to, tolik peněz by jí umožnilo navždy opustit nenáviděné město a nechat starou Heather za sebou, pohřbenou v prachu.


Dodge se Paniky nikdy nebál, právě naopak. Pohání ho jeho tajemství, díky němu hladce prochází každým dalším kolem a je si sám sebou jistý. Ví, že vyhraje. Ale netuší, že není sám, kdo má tajemství. Všichni mají nějaký důvod proč hrát.


Heather a Dodgovi přinese hra nová spojenectví, překvapivá zjištění a možná i nějakou tu první lásku – a vědomí, že někdy nejvíc potřebujeme právě to, čeho se k smrti obáváme.




Proč zrovna tato knížka?
Od Lauren Oliver jsem zatím četla jen knížku Chvíle před koncem, která se mi moc líbila, jsem proto dost zvědavá na další příběh od této autorky. Panika má i hodně zajímavou anotaci! :)

2 komentáře:

  1. Paniku si chci taky přečíst, doufám že se k ní dostanu brzo! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem od této autorky taky četla zatím jenom Chvíle před koncem a tuhle knížku mám taky v plánu jednou si přečíst :).

    OdpovědětVymazat