středa 4. ledna 2012

Temné vize : Odhalení, Posedlost - L. J. Smith

V říjnu roku 2011 vyšel první díl nové série Temné vize od L. J. Smithové. Jmenuje se Odhalení. Tady je malá ukázka, o čem kniha vůbec je :

 Kaitlyn je studentka střední školy. Kvůli svým nezvyklým očím a jasnovideckým schopnostem má pověst čarodějky. Lidé se jí bojí, a proto nemá žádné přátele. Přijme tedy pozvání do Zetesova institutu, kde bude moci začít nový život a studovat s vrstevníky s podobným neobvyklým nadáním. Kaitlyn zde pozná dva přitažlivé spolužáky, pohledného Roba, který svou léčivou silou rozdává jenom dobro, a tajemného a nebezpečného Gabriela s nezvyklými telepatickými schopnostmi. Studenti postupně začínají zjišťovat, proč byli do institutu přivedeni. A Kaitlyn se musí rozhodnout, komu má věřit... a koho bude milovat.



Podrobnosti najdete např. zde : http://www.fragment.cz/nabidka/knihy-pro-deti-a-mladez/fantasy-sci-fi-horory/temne-vize/temne-vize-odhaleni-s185673169

Druhý díl se bude jmenovat Posedlost a kdy vyjde není ještě přesně známo. Tady je opět menší ukázka co od druhého dílu můžeme čekat:

Skupina středoškoláků s paranormálními schopnostmi, kteří se sešli v Zetesově institutu, aby své nadání rozvíjeli, odhalí skutečné záměry výzkumného týmu a musí utéct. Mají jedinou naději, a tou je záhadný bílý dům, který všichni viděli ve společném snu. Kromě obtížné cesty je však čeká i řešení dalších problémů a vztahů. Od osudné noci, kdy všichni utekli ze Zetesova Institutu, se Gabriel změnil. Přestože Kaitlyn jeho podivínské chování děsí, zároveň ji to k němu přitahuje a chce zjistit, co za tím vězí. Současně se začínají dít zvláštní věci, které naznačují, že je jim v patách někdo, kdo má stejné schopnosti jako oni sami… Podaří se jim najít bílý dům? Nebo už je pro ně příliš pozdě?

1 komentář:

  1. 1. díl byl docela dobrý, jsem zvedavá, jak to bude dál pokračovat...

    OdpovědětVymazat