sobota 4. února 2012

HUNGER GAMES: Aréna smrti - Suzanne Collins

Na tuto knihu jsem už spoustakrát narazila, ale neměla jsem možnost se s ní lépe seznámit. Četla jsem různé komentáře a recenze ke knize a rozhodla jsem se, že si o ní také zjistím něco víc, abych nebyla pozadu. Našla jsem spoustu věcí, které mě velice překvapili, například, že zfilmování této knihy je nejočekávanější film roku 2012. Do českých kin se prý tento film dostane už 22. března. Doufám, že do té doby si i přečtu tuto knihu, protože ukázka filmu vypadá velice zajímavě :D a nerada bych nejprve viděla film a pak až se dostala ke knize. 

Co se týče mého dojmu z obálky, jak sem už napsala, tato kniha nepatří mezi ty, které by mě okouzlily svou obálkou na první pohled.... Pro ty, kteří jsou jako já, je zde anotace : 


Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hladové hry začínají... Dokázali byste přežít v divočině, když se všichni snaží o to, abyste nespatřili další úsvit? V troskách země, kdysi známé jako Severní Amerika, se rozkládá Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou a udržuje si jejich poslušnost tím, že je nutí, aby každý rok vysílaly jednoho chlapce a jednu dívku ve věku mezi dvanácti a osmnácti lety jako účastníky Hladových her- boje na život a na smrt živě přenášeného televizí. 



Šestnáctiletá Katniss Everdeenová, která bydlí sama se svou matkou a mladší sestrou, považuje účast ve hrách za rozsudek smrti, když se nabízí jako dobrovolnice, aby nahradila svou sestru, jejíž jméno bylo vylosováno pro letošní ročník. Katniss se ale už v minulosti ocitla na pokraji smrti – a je odbornicí na přežití. Aniž by chtěla, stává se soutěžící. Má-li však vyhrát, musí učinit řadu rozhodnutí, která staví přežití proti lidskosti a život proti lásce. 


Suzanne Collinsová


Uznávaná spisovatelka Suzanne Collinsová, autorka Underworld Chronicles z žebříčku bestsellerů New York Times, představuje napínavé i filozofické, dobrodružné i romantické dílo zasazené do budoucnosti se zneklidňujícími paralelami k naší současnosti.


Další info ke knize naleznete zde





Filmový trailer :


Herci, kteří stvárňují jednotlivé postavy:
    Katniss Everdeenová - Jennifer Lawrenceová
    Peeta Mellark – Josh Hutcherson
    Hurikán – Liam Hemsworth
    Cetkie Trinketová – Elizabeth Banksová
    Haymitch Abernathy – Woody Harrelson
    Prim Everdeenová – Willow Shieldsová
    Caesar Flickerman – Stanley Tucci
    Cinna – Lenny Kravitz
    Seneca Crane – Wes Bentley
    Prezident Snow – Donald Sutherland


Tato kniha má další dvě pokračování - HUNGER GAMES – Vražedná pomsta a HUNGER GAMES – Síla vzdoru, o tich ale až v jiném článku :D, tento článek by pak byl až moc dlouhý :-)).

1 komentář:

  1. Určitě si to přečti!! Hunger games jsou mé nejoblíbenější knihy, miluju je!! :-)

    OdpovědětVymazat