čtvrtek 18. července 2013

Než jsem tě poznala


Kniha: Než jsem tě poznala
Autorka: Jojo Moyesová
Počet stran: 408
Vazba: Hardback
Vydáno: 2013/06
Nakladatelství: Knižní Klub


Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud.
Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivní Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise…
Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.
 
Vím, vím, tato kniha má hodně daleko ke sci-fi a fantasy literatuře a právě proto mě asi zrovna zaujala. Mám ráda (zfilmované příběhy) ze skutečného života, prostě ty příběhy, které se můžou (bohužel i bohudík) kdekomu i přihodit, ať už s dobrým anebo se špatným koncem. A pak, když jsem právě v jednom časopisu četla ukázku z této knihy Než jsem tě poznala, věděla jsem, že bych si ji ráda přečetla :).

3 komentáře:

  1. Zaujala me,urco si ji budu chtit precist:)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu ti určitě doporučuji, psala jsem na ni recenzi a když jsem dostala ten recenzní výtisk, myslela jsem si, že to bude spíš taková romantická kniha, ale naprosto mě dostala. Už zezačátku to vypadalo jako fajn čtení, místy i dost vtipné, hrozně moc dobře se to četlo. A pak najednou se z toho vyklubala nejemotivnější kniha, jakou jsem kdy četla, vážně mi bylo do breku a hodně jsem o ní přemýšlela. Myslím, že patří mezi knihy, které stojí za to si přečíst, i když po dočtení jsem byla naprosto zničená z toho, jak smutné to bylo...

    OdpovědětVymazat
  3. Mám v plánu si knížku přečíst :))

    OdpovědětVymazat