sobota 7. července 2012

Čarodějky z East Endu


 Název knihy: Čarodějky z East Endu
 Díl: 1.
 Autor: Melisa de la Cruz
 Počet stran (cca): 264
 Vyšlo: 2012/09 - TEPRVE VYJDE!
 Nakladatelství : BB/art
Smyčka temných sil a nečestných úmyslů se utahuje…

V North Hamptonu, městečku v nejvýchodnějším výběžku Long Islandu, žijí tři ženy Beauchampovy – matka Joanna s dcerami Freyou a Ingrid. Zdá se, že tohle malebné městečko, věčně zahalené v mlžném oparu, uvízlo v čase, a všechny tři ženy zde žijí zdánlivě poklidným, jednotvárným životem. Všechny tři ale ukrývají velké tajemství. Jsou to mocné čarodějky, které však mají zakázáno své magické schopnosti využívat. 
Joanna dokáže oživovat mrtvé a léčit i ta nejhorší zranění. Její dcera Ingrid umí předpovídat budoucnost a vázat uzlíky, které dokážou vyléčit vše, počínaje neplodností a nevěrou konče. A Freya, divoká a nespoutaná, dokáže svými kouzly a elixíry vyléčit každé zlomené srdce. 
Celá staletí byly všechny tři nuceny ukrývat své schopnosti. Pak ale Freya, která má před svatbou s bohatým a tajemným Branem Gardinerem, zjistí, že je pro ni stále obtížnější skrývat své tajemství, a brzy řeší podobné dilema i Ingrid a Joanna. Vytáhnou své hůlky a začnou pomocí čar a zaklínadel pomáhat obyvatelům městečka. Přestože je magie, kterou používají, dobře míněná a neškodná, začnou se v městečku dít nevysvětlitelné, zlé věci. Když pak při oslavách Dne nezávislosti zmizí mladá dívka a záhadné události pokračují, nálada v městečku se obrací a někdejší příznivci se začínají stavět proti nim. Kromě boje s temnými silami a nespravedlivými nařčeními musí všechny tři vyřešit běžné pozemské problémy týkající se osobních vztahů.


Podaří se jim zachránit sebe sama i životy svých přátel, zatímco se smyčka temných sil a nekalých úmyslů neustále stahuje? A poznají vůbec, co je zlo a co je dobro?


Kniha má moc pěknou obálku a podle anotace vypadá zajímavě - má vyjít 12.9. 2012.

*zdroj anotace a obálky - BB/art

Žádné komentáře:

Okomentovat